Poštovani posjetioci,

Od Vas kao posjetioca u našoj ustanovi tražimo da poštujete i slijedite propisane upute kako bi Vaša posjeta što manje ometala mir drugih pacijenata i rad bolnice a ujedno Vama omogućili obilazak Vaših najdražih.

Vrijeme posjete bolesnicima je:
Svakim radnim danom od 14:00 do 16:00 sati
Subotom, nedjeljom i praznicima od 10:00 do 12:00 sati

Ukoliko postoji razlog za posjetu izvan utvrđenog termina posjeta, istu morate dogovoriti sa šefom odjela, dežurnim ljekarom i glavnom sestrom odjela. Dozvoljeni boravak u vrijeme posjete je 30 minuta i u posjeti kod bolesnika ne mogu biti više od dvije osobe u isto vrijeme kako se ne bi uznemiravali ostali bolesnici.

Porodilište u našoj ustanovi je zatvorenog tipa, tako da posjete nisu dozvoljene, a sve informacije o porodilji i novorođenčetu možete dobiti lično ispred porodilišta ili na telefon u terminu koji je predviđen za posjete 035/702-032, 035-703-624.

Poštovani roditelji i ostali posjetioci koji posjećujete odjeljenje Pedijatrije poželjno je da se Vaša posjeta svede na pola sata, a izuzetak mogu biti djeca koja teže doživljavaju odvojenost od roditelja.

Želja nam je da bolesnici koji borave u našoj ustanovi što prije ozdrave, pa molimo sve one posjetioce koji su prehlađeni, imaju gripu ili boluju od neke zarazne bolesti ne dolaze u posjetu kako nebi dodatno ugrozili zdravlje svojih najbližih.

Preporučuje se bolesnicima da od posjetilaca primaju samo voće i sokove, jer će obroke dobijati u bolnici. Određeni proizvodi mogu ovisno o režimu liječenja prouzrokovati neželjene komplikacije po zdravlje pacijenta. Uzimanje druge hrane odobrava isključivo nadležni ljekar, ovih uputstava se trebaju pridržavati i Vaši posjetioci.

Pacijenti koji se nalaze na liječenju u našoj ustanovi ne mogu napuštati odjel na kojem su smješteni bez odobrenja ljekara ili odjeljenske sestre.

Opredjeljenje naše ustanove jeste život bez duhanskog dima, a i zakonom je zabranjeno pušenje u zdravstvenim ustanovama. Ukoliko imate potrebu zapaliti cigaretu učinite to izvan bolničke zgrade.

Čistoća u našoj ustanovi je svakako na prvom mjestu. Zaštitite sebe i druge od infekcija pridržavajući se jednostavne navike pranja ruku. Perite ruke nakon odlaska u toalet, prije jela i nakon ulaska u bolnički prostor. Nije dozvoljeno posjetiocima da sjedaju na bolesničke krevete kao i na druge predmete u bolesničkoj sobi koji ne služe toj namjeni.

Upozorite Vašu posjetu da je dužna poštovati kućni red naše ustanove.